Kako pa potekajo okulistični pregledi za kontaktne leče?

Po končanem standardnem pregledu se bo okulist z vami posvetoval o uporabi kontaktnih leč ter preveril ali so vaše oči primerne za uporabo kontaktnih leč. Z okulističnimi pregledi za kontaktne leče opravljamo kontrolo površine vašega očesa, kjer bo kontaktna leča ležala.

Skupaj s specialistom boste presodili za kakšen namen ter kako pogosto jih boste uporabljali. Z meritvijo vašega očesa bomo ugotovili katere so najprimernejše za vas. Poznamo tudi več vrst leč. Za tiste, ki jih uporabljamo več kot en mesec je potrebno opraviti podrobnejši specialistični pregled.

Sledilo bo uvajanje v njihovo pravilno uporabo ter čiščenje in shranjevanje. Naše osebje vam bo pokazalo, kako jih pravilno vstaviti ter odstraniti. Pojasnili vam bomo tudi, na kaj morate biti pozorni pri uporabi leč. Po preteku približno enega tedna običajno sledi tudi kontrolni pregled, kjer se boste lahko o uporabi posvetovali ter se pogovorili tudi o morebitnih težavah z njihovo uporabo. Če ne bodo primerne, bomo leče zamenjali ter poskusili z drugačnimi.

Več novic: